HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

főzős bejegyzés III.

2011.11.01. 11:23 Lublin

Ma reggel gondoltam kicsit meglepem L.-t egy finom reggelivel. Nos, az alapötletet az adta, hogy innen-onnan rengeteg almát és körtét kaptam. És nem szeretném, ha megromlanának :-)

Fogalmam sincs, hogy itthon ezt ismerik-e vagy sem, én a lengyel ágról hoztam magammal eme ételt (almából, körtéből és banánnal is nagyon finom!!).

A recepteknek utána kellett néznem itt és itt , majd végül megszületett a saját recept - L. szerint maga a tökély :-) Ja, még gyorsan hozzáteszem, hogy tegnap már nem maradt időm reggelizni, így a zabpelyhes banános-vaníliás joghurt ott marad a hűtőben. Gondoltam, akkor már ezt is felhasználom :-)

Almás korongok

  • 1 bögrényi banános-vaníliás joghurtba áztatott zabpehely (alapesetben 1,5 bögre joghurt)
  • 1/2 bögre natur joghurt
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 tojás
  • kiskanálnyi sütőpor
  • 2 alma
  • csipet só
  • evőkanálnyi barnacukor
  • fahéj
  • pici olaj kenni a palacsintasütőt

A zabpelyhet előző este beáztatjuk vaníliás joghurtba. Ha rendelkezünk ilyennel a hűtőnkben :-) Ha nem, akkor egy tálban összekeverjük a sima joghurtot, lisztet, sütőport, cukrot, tojássárgáját, fahéjat és az apróra vágott almát (lehet reszelni is). A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Ez azért érdekes, mert eddig nem vertem fel külön a fehérjét, viszont így sokkal könnyebb lett a kész tészta. Szinte habos! A palacsintasütőt jól átforrósítjuk, kevés olajjal átkenjük és a masszából (ami végülis egy sűrű palacsinta tészta) korongokat formázunk, amelyeket (mint a palacsintát) mindkét oldalukon szépen megsütjük. Egyszerre 4-5 korong is sülhet, így viszonylag gyorsan elkészül a reggeli / tízórai / uzsonna.

Fogyaszthatjuk porcukorral, lekvárral, magában :-)

Mi házi meggylekvárt kentünk a tetejére, de anélkül is nagyon finom volt!

2 komment

Címkék: főzőcske

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr806034599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sablonki 2011.11.07. 18:39:10

nyaammm, de éhes lettem:O
süti beállítások módosítása