HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

zöldborsófasírt

2012.02.12. 20:07 Lublin

A vasárnapi menü:

Olasz életérzés saláta (alapreceptet lásd alant, L.-re való tekintettel nem került bele sonka, ill. most csak ruccola-ból készítettem. Határozottan finomabb az előző verzió!!)

valamint

zöldborsófasírt

  • 30 dkg (jelen esetben fagyasztott) zöldborsó
  • 3 marék zabpehely
  • 2 tojás
  • 2 kis fej gomba
  • 2 karfiol-rózsa (ennyi maradt)
  • kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fűszerek (bio vegamix, oregano, só, pirospaprika)
  • maradék zsemlemorzsa (kb. 4 ek.)
  • 2 ek. olaj (nálam mostanság kókuszolaj, az új szerelem...)

A zabpelyhet beáztatjuk vegamix-es forró vízbe (annyi vizet kell ráönteni, h kb. 1 ujjnyival ellepje), megsózzuk és lefedjük. Amíg a zabpehely duzzad, addig 1 fej hagymát apróra vágunk, a zöldborsót feltesszük sós vízben főni. Felaprítjuk a fokhagymát is, majd elkeverjük a hagymával és a zabpehellyel. A 2 kis fej gombát, valamint a karfiolt apróra vágtam és hozzákevertem az alapanyagokhoz. A megfőtt zöldborsó felét pürésítettem (egész pontosan L. pürésítette), majd a pürét és a szemes borsót is hozzákevertem a zabpehelyhez. L. jól megszórta pirospaprikával, majd ráütöttem két tojást és L. alaposan összedolgozta a masszát. Kiolajoztam a tepsit majd L. és én apró golyókat formáltunk a masszából és minden másodikat megforgattuk zsemlemorzsában (annyi nem volt, hogy mindet beleforgassuk, de akinek van, hajrá!). A tepsiben már szépen sorakoztak a fasírtgolyók, amikor kiderült, kb. az 1/3 massza megmaradt - ebből "egyben sült fasírt" lett. A fasírtgolyókat végül 40 percig sütöttem előmelegített sütőben, félidőben megforgatva azokat.

L.-nek nagyon ízlett, az én észrevételeim az alábbiak a jövőre nézve:

  1. mehet bele nyugodtan több hagyma és fokhagyma
  2. az összes zöldborsót pürésíteni kell!!
  3. lehet elég a 35 perc is a sütőben, mert kicsit kiszáradtak a golyók - VAGY legközelebb az első 20 percet alufólia alatt töltik!

1 komment

Címkék: főzőcske

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr776034581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lublin 2012.02.12. 19:45:15

a komment időpontja lehet-e korábbi, mint a bejegyzés dátuma?
süti beállítások módosítása