HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

spenótszezon

2012.04.01. 13:31 Lublin

Pénteken fuldokló köhögéseim ellenére munka után benéztem a Kispiacra. Gondoltam, h főzök vmit L.-nek meg magamnak vacsira/ ebédre, szóval kedveskedni akartam. Kiderült, hogy a kedvenc nénim (aki kistermelő, ergo csak 3-4 féle termék kapható nála, és azok sem a legszebbek - permetmentesek!!) pultján kis csomagokban spenót zöldellik. Gondoltam egy nagyobbacskát magamévá is teszek, hisz mindketten szeretjük a spenótot. Így hát most két spenótos recept következik, az egyik anyukámtól a másik a netről ered.

anyukám spenótmártása picit másképp:

  • 20 dkg friss spenótlevél
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl zabtej
  • 4 ek házitejföl
  • oregano, só
  • 4gerezd fokhagyma

A hagymát hosszú csikokra vágtam, így gyorsabb :-) és kevés kókuszolajon megfonnyasztottam. Kevés oreganót szórtam rá, mert mindketten kedveljük ezt a fűszert. Közben a gondosan megmosott spenótleveleket leforráztam és állni hagytam a forró vízben 4-5 percig, majd szétterítettem a vágódeszkán, hogy hűljön. Amikor a kezem már elbírta a hőt, egy késsel hosszanti csíkokra vagdostam a zöld masszát majd hozzáadtam a hagymához. Felöntöttem a zabtejjel és hagytam kicsit rotyogni. Akinek ez így még túl sűrű, adhat hozzá kevés vizet. Mi sűrűn szeretjük :-) Félrehúztam a tűzről, és pár percig hűtöttem, hogy turmixolható legyen, majd botmixeremmel pépes állagúra alakítottam. Hozzáadtam a tejfölt és visszatettem a tűzre. Amikor felrottyant, beleszórtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát, fedővel lefedtem és elzártam alatta a gázt. Sajtos melegszendviccsel vagy toast-tal a legfinomabb!!

spenótos kása - picit másképp

Az eredeti recept itt található persze ezen is módosítottam, a végeredmény fantörpikus lett!

  • 1 tasak hajdina
  • 20 dkg friss spenót
  • 2 ek baracklekvár
  • szárított zöldségkeverék (sómentes!)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fenyőmag (ez kimaradt, mert nekem nem volt itthon)
  • 1 ek kókuszolaj

Nagy szerencse, hogy Lengyelországban minden boltban lehet kapni hajdinát, még olyan formában is, mint itthon a rizst: forrázott, tasakolt formában, és mindez mindössze 200-250 Ft-nyi zloty-ért! Legutóbbi utam során ismét feltankoltam belőle, így készülhetett el ez a finom vacsi (az eredeti receptben árpakása és aszalt sárgabarack szerepelt). A hajdinát feltettem főni, úgy, mint a rizst szokás, közben pedig leforráztam és felvagdostam a spenótot (pont úgy, mint az előző receptben). Amikor megfőtt a kása, szétvágtam a zacsit és kókuszolajon picit átforgattam a hajdinát. Megszórtam a szárított zöldségekkel, majd hozzáadtam a spenótot, és a sárgabaracklekvárt. Összerotyogtattam mindent, megszórtam vékony szeletekre vágott fokhagymával, lefedtem és elzártam alatta a gázt.

Hihetetlenül finom lett! ! !

Készítettem még hozzá mézes-tejfölös friss fejes salátát - iszonyatosan jó lett az összhang is!!

Szólj hozzá!

Címkék: főzőcske

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr916034565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása