HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

hogyan (ne ?) csináljunk ropogós csirkeszárnyakat

2011.10.14. 20:10 Lublin

Szégyen-nem szégyen, illik -nem illik, én bizony szeretem az állatok bőrét ropogósra sütve elfogyasztani. Akármit is tanácsolnak a mindenféle kalória-koleszterin és miegyéb-mérő táblázatok.. A ropogósra sült állati bőrtől jobban már csak egy dolgot szeretek (lásd első sor ismétlése): a ropogósra sült csirkeszárnyakat, amelyek hegyes vége teljes egészében elfogyasztható / elropogtatható, szőröstül-bőröstül-csontostul.

Namármost közel a helyhez, ahol lakom fellelhető a város legjobb és legfinomabb grillcsirkése, ahol pont így készítik a fent nevezett testrészt. Igenám, csakhogy úgy tűnik ismét kicsit összébb kell húzni azt a bizonyost..

Szó-mi-szó (dó?) úgy döntöttem megpróbálkozom a ropogós csirkeszárnyak otthoni előállításával. Hótretkesen-sárosan beugrottam a piacra, vettem fél kiló csirkeszárnyat (kemény 305 pízér), és felütöttem az internetet. Rengeteg sok jó recept végigböngészése után úgy döntöttem, hogy ötvözöm/módosítom/átköltöm őket (szokás szerint) és megalkotom Saját Verziómat a Ropogós Csirkeszárnyakat illetően. A projekt remekül indult. Csirkeszárnyak megmosva, egyenként 3-felé szabdalva. Pác előkészítve (2 kanál méz + fél dl. vörösbor nanáazolasz + 3 ek. olaj + chilipor + sültcsirke-fűszerkeverék. Bepácoltam az egyenként 3-felé szabdalt csirkeszárnycsonkokat majd a rácsos tepsim rácsaira helyeztem azokat, maradék pácot a rácsra locsoltam (eredetileg nyilván a csirkeszárnyakra, de lefolyt), lefedtem alufóliával és behelyeztem a csomagot az előmelegített sütőbe. 20 perccel később eltávolítottam az alufóliát konstatáltam, hogy a mézes szirup kezd leégni, és befizettem az egyenként 3-felé szabdalt csirkeszárnyakat egy újabb 20 perces körre. Mikor letelt az előirányzott 20 perc és a lakást már eléggé betöltötte az égett szag bekukkantottam az egyenként 3-felé szabdalt csirkeszárnyakhoz és láttam, hogy ideje oldalt cserélniük. A hátraarc után újabb 20 perc következett. Már kopogott a szemem az éhségtől és a tepsit is sajnálni kezdtem a kozmálás térhódítása miatt, amikor kimenekítettem az egyenként 3-felé szabdalt csirkeszárnyakat a tányéromra. A tepsiről leöntöttem a mézes-égett cuccot egy kis tálkába, belenyaltam és megállapítottam, hogy félelmetesen jó íze van! Belekevertem 2 ek. tejfölt és lett egy hiperszuper mézes-boros-chilis mártogatós a csúcsszuper izű, egyenként 3-felé szabdalt, sült csirkeszárnyakhoz. Az íze nagyon jó lett, és fel is faltam, ahogy azt illik, mégis maradt 2 kérdés bennem:

1.) Miért nem lett ropogós a csirkeszárnyak leghegyesebb vége? Sem a bőr???

2.) Hogyan fogom újra használható állapotba varázsolni a tepsimet ?!?!?!?!?!?

3 komment

Címkék: főzőcske

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr316034608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melba 2011.10.18. 20:31:51

Szerintem túl sok volt a nedvesség, ami miatt inkább párolódott a hús, és ezért nem száradva sült. Én is nagyon szeretem az ilyen grillen sült-szárnyakat, de hát ezt otthon is így kellene készíteni. Vannak ilyen grillsütők kicsiben is: http://www.steba.hu/grillsutok

lublin 2011.10.18. 21:37:33

Béb - köszi, beáztattam, aztán dörzsi és olyan lett, mint újkorában :-) De hogyan lehetne ropogós..? ó, ez de jó lenne! Főleg az aminek középen nyársa van és igazi grillcsirkét tud csinálni!! :-) köszi Melba! De addig is, hogyan tudnék ropogós csirkeszárnyakat készíteni...?
süti beállítások módosítása