HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

almaleves

2009.04.08. 17:34 Lublin

Botmixer- bevetés :-) Napok óta levest kívánok...Elmentem zöldségesbe, de semmi olyan zöldséget nem láttam, amiből el tudtam volna képzelni egy jó kis levest (természetesen krémlevest). Viszont volt alma...gondoltam legyen almaleves. ITT találtam egy receptet, egész jól "hangzott", így nekifogtam. Jajj, perszehogy képtelen vagyok egy receptet szó szerint végigcsinálni!

Íme az én verzióm:

Pár almát meghámoztam és feldaraboltam, volt vagy 5-6, kisebbek, és egy sem volt savanykás. Az utolsót már nem volt kedvem megpucolni..., csak feldaraboltam és kivágtam a magházat. Megöntöztem egy citrom levével, h ne barnuljom. Cukrot kezdtem karamellizálni,beleszórtam az almák 4/5-ét, és mivel kibaszottul sisteregni kezdett ez a szar felöntöttem keves meleg vízzel (kb. 1 dl), majd szórtam bele fahéjat (sokat) és kevés (ténylegkevés!!!) fehér borsot. Addig rotyogtattam (folyamatosan kevergetve), míg el nem főtt az a kevés víz, aztán lehúztam a tűzről, felöntöttem tejjel és kevés növényi főzőtejszínnel. Beleszórtam a maradék nyers almadarabokat (2 kivételével, amit felkockáztam levesbetétnek) és hajrábotmixer!! :-)) Majd, mivel már qrvaéhes voltam, beleállítottam ez egész cuccot hideg vízbe. De csak pár percet bírtam ki, és kiszedtem üvegtálkába, megszórtam szeletelt mandulával (találtam a szekrényben és még csak kicsit volt avas). Majd eszembe jutott, h vihetnék belőle holnap a mezőre, jól behűtve termoszban...viszont a mezőn rohadt meleg van, és megsavanyodna...Ezért jól felfőztem egy az egyben, most hűtöm...

És mivel mindezt hótretkesen cselekedtem most elmegyek zuhanyozni....

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr216034963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2009.04.08. 17:56:51

..amikor először itt voltam csak botmixer szó volt fenn, el nem tudtam képzelni mi lesz belőle..:PPP....én tegnap sárgarépa főzeléket csináltam, olyan napközis módra...:PPP

Béb 2009.04.08. 20:18:28

A spontán almafőzelék története %razz%

parázs 2009.04.09. 22:02:38

mindig növényi tejszínt használsz?

Lublin 2009.04.09. 22:13:48

többnyire. Finom. De mondjuk nem mindig...ha néha jutok igazitejhez, akkor azt lefölözöm :-)

Lublin 2009.04.09. 22:24:04

ja, mára úgy besűrűsödött, h "almahab"-ot ettem, hidegen - várt rám a hűtőben :-) Így is finom volt

parázs 2009.04.09. 22:54:00

hú, így még jobban hangzik, nyammm
süti beállítások módosítása