HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

pataki tál

2009.05.30. 15:25 Lublin

Sárospataki tál. Mázatlan.

Szert tettem egy ilyenre. Készítettem már benne rakott krumplit, mindenféle zsíradék nélkül, isteni lett. Viszont nem tudtam kitakarítani utána :-(( Elvileg nem szabad semmilyen mosogatószert, vegyszert használni a tisztításához..nos csináltam vele indent, áztattam, sokszor, súroltam, még kefével is, de a kolbászból kisült zsír eltávolíthatatlanul beleépült az edény szerkezetébe. A dobozára rá van írva, h felhigított mosogatószeres vízzel meg lehet próbálni... na úgy SEM jött ki belőle a zsír...

Elkeseredésemben szétnéztem a neten, ahol fórumokban azt írják róla, h foltos marad, s minden egyes sütés után növekszik az ő patinája. Megnyugodtam. Illetve azt is írják, h jobb a mázas verziója, mert azt könnyebben és szebben tisztán lehet tartani. Ehhh...jókor szóltok :-) Illetve azt is, h jól ki kell szárítani, különben bepenészedik.

Szal megkezdődtek közös kalandjaink.

5 komment

Címkék: főzőcske

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr706034921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2009.05.30. 15:40:12

..nem,mert magába szívja én csak leáztatom róla ami esetleg ráég kiszárítom és elteszem...hasznos kis jószág...-))

Béb 2009.05.30. 17:01:14

Áztatás? Nekem is ígért a mamám, csak még lusta voltam körülnézni. Meg, hát abba se lehet 1 főre, csak egy szakaszra főzni...

skyppy 2009.05.30. 18:47:31

..igen,sőt minden sütés előtt félórára be kell áztatni,és meleg sütőbe nem szabad tenni...

parázs 2009.06.02. 21:51:31

én úgy tudom,biztonságosabb a mázatlan változat, mert a mázban mindenféle nehézfémek(?) lehetnek. Én egy időben nagyon sokat főztem ilyenben, amikor még éltem társasági életet, vendégek jártak hozzám...:(( szerettem nagyon!legyen benne sok örömöd!

Lublin 2009.06.02. 23:02:07

akkor várok receptötleteket :-)
süti beállítások módosítása