Sárospataki tál. Mázatlan.
Szert tettem egy ilyenre. Készítettem már benne rakott krumplit, mindenféle zsíradék nélkül, isteni lett. Viszont nem tudtam kitakarítani utána :-(( Elvileg nem szabad semmilyen mosogatószert, vegyszert használni a tisztításához..nos csináltam vele indent, áztattam, sokszor, súroltam, még kefével is, de a kolbászból kisült zsír eltávolíthatatlanul beleépült az edény szerkezetébe. A dobozára rá van írva, h felhigított mosogatószeres vízzel meg lehet próbálni... na úgy SEM jött ki belőle a zsír...
Elkeseredésemben szétnéztem a neten, ahol fórumokban azt írják róla, h foltos marad, s minden egyes sütés után növekszik az ő patinája. Megnyugodtam. Illetve azt is írják, h jobb a mázas verziója, mert azt könnyebben és szebben tisztán lehet tartani. Ehhh...jókor szóltok :-) Illetve azt is, h jól ki kell szárítani, különben bepenészedik.
Szal megkezdődtek közös kalandjaink.