Csütörtök, Veszprém. Péntek, Szolnok. Ilyen ez, utazgatunk-utazgatunk. Dolgozunk, beszélgetünk, megnyitunk, meg ilyenek. Aztán, amikor pénteken 18.30-kor még mindig nincs vége...nos, akkor felmegy az a bizonyos pumpa. És ez még mind semmi! Ugyanis amikor az arcodba borítanak 2 órányi irigységet, rosszindulatot és kicsinyességet, mindezt nagyban igazságtalanul, vagy féligazságokra építve...hááát, az fáj.
Szerencsém nekem, h van egy L., aki még ilyenkor is mellettem van... olyan jó ez! Persze azért a fenti események nagyban rányomták bélyegüket a hétvégémre. Megmondom őszintén, az én naiv világomba nehezen is fért bele mindez... igazság szerint csak ma tudtam feldolgoznim miután kibeszéltem jópár emberrel. Ilyen ez..
Hétvégén szalonnasütés + sütni tanultam :-) Elkészítettem életem első pogácsáját, persze felügyelet alatt. Nos a sikeren felbuzdulva úgy döntöttünk L. meg én, de főleg én :) h akkor most önmegvalósítás címén elkészítem a recept BIOváltozatát. Hááááát... szóval elfeledkeztem arról a tényről, h a rozsliszt biza megtréfálhatja az ember lányát.. és hiába a hibátlan biotejben felfuttatott élesztő, hiába a 20 dkg karaván sajt, ha a mindentszénnéégetősütő végterméke egy alulról jólmegégett ámde belül folyós, mégis iszonyatkemény pogácsa.... És a szeretet mércéje: h van az az ember, aki rád mosolyog és azt mondja: finom! :-)
maradjunk az eredeti receptnél...
sajtos pogácsa:
- 1 kg liszt (NE rozs!!!!!! vagy legalább fele-fele arányban..!!)
- 3 tojás + 1 sárgája a kenéshez
- 30 dkg sajt (karaván, karaván!!!) - lereszelni!
- 1 csomag élesztő
- 1 bögre meleg tej
- 2 ek cukor
- 1,5 ek só
- 1 "kézmeleg" vaj (20-25 dkg)