Mint egy folytatásos sorozat.
Kolléganőmnek meséltem az eperlekvárról. Mire kiderült, hogy szülei kertjében burjánzik eme gyümölcs és már szinte nem is tudnak mihez kezdeni vele. Felajánlottam, hogy ha leszedi, akkor megfőzöm és a lekvárt elosztjuk. Hát, nem gondoltam, hogy hipp-hopp be is váltja!! Így amikor este 6 körül közel 5 kg eper megjelent a konyhámban, kicsit meglepődtem. Közösen megmostuk, megtisztítottuk, és a gyorsabb fövés reményében feldaraboltuk az epreket. Itt most ugrunk egyet, mint a főzős műsorokban, és hipp-hopp néhány gyömbérsörrel és pár órával később már el is készült az eperlekvár, és vidáman pihengetett a fejtetőre állított befőttesüvegekben.
Majd ma du. egy másik kollégám közölte, h a panelpiacán 300 Ft az eper kilója.. Bár azt már durvának tartanám, ha 2 naponta iccakába nyúlóan kellene eperlekvárt főznöm, azért munka végeztével csak kinéztem a piacra. Hál' Istennek már nem volt az ócsóeperből :-) Cserébe - ugyane kolléga ajánlására - vettem ócsókaralábét, és most sül a töltike.
Töltött karalábé:
- 2 nagy karalábé + leveleik
- kb. 60 dkg darált hús (csirkét javasolt, az én fagyasztómban azonban csak egy kis röfike volt)
- sok kapor
- 2 nagy fej hagyma
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 dl tej