HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

2011.06.15. 19:25 Lublin

Kaland az élet, mondom én!

A jogsimat fennhagytam L.-nél. Még sosecsináltam ilyet, és szokás szerint jól bestresszeltem, hogy akkor most mi lesz velem? Hogyan fogok mindennap kitudjahány kilómétert levezetni a nagy ezüst tankban? Így aztán végigizgultam az egész tegnapi napot, fejemben különféle sztorikat gyártva, hogy ha esetleg a rendőrök mégis meg akarnának ölni, mivel védekezzek, ill. mit mondjak az utolsó szó jogán. Aztán szerencsére vége lett a napnak, és megmaradtam. És ráadásként L. munka után vonatra szállt és utánam hozta a jogsit. Mert ő egy cuki !!!

Így cserébe finom nyári vacsival vártam: mézes-kapros újkrumplival amelyhez kaporszószt és ribizliszószt is készítettem.

Nagyon fincsi lett!!

Kaporszósz:

  • 2 csomag friss kapor
  • 1 csomag friss újhagyma
  • 2 ek tejföl
  • kevés vaj

Az újhagymát zöld szárával együtt felvágjuk és a vajon jól megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot és mélyeket lélegzünk a fenséges illatokból. Fűszerként csak sót használtam! Majd hozzákeverjük a tejfölt és botmixerrel krémesre keverjük.

Ribizlimártás:

  • 60 dkg friss ribizli
  • 2 ek méz
  • 2 ek tejföl
  • 3 ek tej

Ennek a mártásnak az elkészítéséhez ez és az alábbi recept adott ötletet. Persze végül teljesen másképp csináltam :-) A ribiliket 2x átmossuk, majd az ép szemeket egyenként lecsipegetjük. Na ez jó sok időbe telik. Amikor kész, kicsi lábasban feltesszük főni. Mikor levet ereszt (pár perccel később), belekeverjük a mézet (ha vki nem kedveli a fanyar ízt, tehet bele többet is). Kb. 10 percig főzzük, várjuk, hogy elfője a habját. Majd eszünke jut, hogy most nem is lekvárt készítünk, és gyorsan lekapjuk a tűzről a keveréket :-) Szűrőn átcsorgajuk a híg levet egy másik edénybe, majd egy fakanál segítségével átpasszírozzuk a magos-héjas trutymót. Mikor már-már feladnánk, visszarakjuk abba az edénybe, amelyikben eredetileg főztük és hozzákeverünk kb. 2 ek. tejfölt. Már hűlt annyit, hogy ne kapja össze. Egy pillanatra visszatesszük a lángra, de tényleg csak egy pillanatra. Majd újra próbálkozunk a passzírozással. Ez kb. 1 óra lett nálam. Közben a híg piros lébe csepegő rózsaszínes tejfölös gyümölcshúst szorgalmasan kevergetjük. Szép fokozatosan besűríti a mártásunkat. Mikor már alig maradt passzíroznivaló, a kevés tejjel "kiöblítjük" a tejfölös-magos edényt és ráöntjük a szitában található maradék trutymóra. A sűrűsödő mártás így már nem igényelt lisztes sűrítést. Fontos, hogy már csak kis lángon melegítsük, ne forraljuk, különben összekaphatja a tejet!!

Nagyon-nagyon finom lett, és bár meglepően hangzik, kitűnően passzolt a kapros újburgonyához. Szerintem sült vagy főtt húshoz is kiváló lehet!!

1 komment

Címkék: főzőcske pasizok

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr646034635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beb 2011.06.15. 20:58:35

Imádom a hús plusz ribizli/fanyar vörös gyümi kompozíciókat!
süti beállítások módosítása