HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

2011.07.18. 22:15 Lublin

L. rendíthetetlenül jön, minden hétvégén, én meg rendíthetetlenül átalakulok vega-szakácsnővé (nem is akármilyenné!!), minden hétvégén. Persze, h L. is örüljön a befőzés egy újabb alappillérével gazdagodhatott tudástára: sárgabarack lekvárt készítettünk. Cukor és egyéb undormányok nélkül. Gyönyörű színe és fantasztikus íze lett, az üvegek jelentem jól vannak, dunsztolódnak. Persze egyet mégiscsak fel kellett bontanunk, hogy friss barna paillese (vagy vmi hasonló)-véget mártogassunk bele...hmmm...

2-féle készült: egy natúr, 4 kg barack + 4 kanál (!!) repceméz ill. egy fűszerezett: 3 kg barack + 3 kanál (!!) repceméz + sok-sok fahéj + vanília

De nem is erről akarok írni igazán. Hanem a vasárnappi menüről.

sárgabarck leves:

  • fél kg sárgabarack
  • 3 kanál méz
  • fahéj
  • házitej
  • kevés joghurt
  • vaníliafagylalt (fejenként 1-1 gombóc)
  • kékpenészes sajt (4 dkg)

A barackokat megmostuk, kimagoztuk majd feltettem a tűzre a mézzel együtt. Pár pillanat múlva távozott annyi víz a gyümölcsből, hogy már nem kellett észnélkül kavargatni. Került bele fahéj (sok) és addig rotyogtattam, amíg a barack jó "mócsingos" nem lett. Ekkor úgy döntöttem, hogy már nem is turmixolom. Viszont a mosogatót bedugaszoltam, öntöttem bele hideg vizet és gyorsan lehűtöttem a leves-alapot. Amikor megfelelő lett a hőmérséklete (hideg), hozzákevertem néhány kanál joghurtot, majd mikor konstatáltam, hogy nem ez a jó út gyorsan tejre váltottam, és leves-állagúra hígítottam a barackszínű trutyit. Betettem a hűtőbe (kell neki kb. 3/4 óta, míg kellemesre hűl). A mélytányét aljára néhány morzsa kékpenészes sajtot helyeztem (tényleg csak keveset, különben a sajto domináns íze nagyon elviszi a levest - tapasztalat!!!), végül mindenki kapott egy kevés vaníliafagyit a levesbe.Isteni!!!!

Hááát, a múlt héten mozzarella-golyócskákkal tálaltam, és volt aki 3 tányérral szedett belőle. Szóval mindkét kombinációval fergeteges hatást érhetünk el.

L. anyukája küldött kerti biocukkinit. HATALMAS, MUTÁNS biocukkinit. Akartam vmi különlegesebbet a töltött cukkininél, és több receptet is találtam, ami abszolút jónak tűnt, pl ez , ez és ez. Végül az utolsó mellett maradtam, na persze evidens, h átalakítottam picit saját szám íze és hűtőm tartalma szerint.

cukkini sajtszószban, tésztával:

  • cukkini
  • 1,5 dl házi tejföl
  • 1,5 dl házi tej
  • kb. 10 dkg karaván sajt
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ún. provance-i fűszerkeverék
  • 3 kanál olívaolaj (legközelebb kevesebbet tennék, a házi tejtermékek elég zsírosak!)
Az olívaolajon megpároljuk a felvágott hagymát. Amikor kezd üveges lenni, ráborítjuk a fűszerkeveréket és mélyeket szippantunk a felszabaduló illóolajok mámorító keverékéből! Ezalatt megkérjük L.-t, h vágja kockákra a hatalmas cukkinit. Amint elkészült az aprítással, szórjuk a hagymára a cukkinit és kevergessük. Unatkozó L.-ünknek nyújtsuk át erotikusan a fokhagymagerezdeket aprítás céljából :-) Amikor a cukkinikockák színe megváltozik, öntsük nyakon tejföllel és tejjel, aprítsuk bele a karavánsajtot és addig kevergessük, amíg a sajt teljesen fel nem olvad. Ekkor sózzuk + újra szórjuk meg a fűszerkeverékkel, adjuk hozzá a fokhagymát, egy határozott mozdulattal tekerjük feljebb a hőfokot a serpenyő alatt, fedjük le, majd zárjuk el. Pár perc kell a fokhagymának. Végül keverjük össze és halmozzuk a kifőzött tésztára. Nálam most spagetti volt, így azzal ettük. Isteni!!!

4 komment

Címkék: főzőcske pasizok

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr926034623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2011.07.19. 07:14:52

:-))) én még a rántott cukkininél tartok, de jól haladok ezzel az új ízzel....:-))))

beb 2011.07.22. 08:50:45

Még nagyon sok boldog szülinapot!

lublin 2011.07.25. 22:39:11

köszi :-)

anna parázs 2011.07.27. 06:46:46

Bírjátok még a távkapcsolatot? Meddig? Csatlakozom Bébhez, boldog szülinapot!
süti beállítások módosítása