HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

olcsó receptek 3.

2012.03.15. 16:49 Lublin

Héjában sült burgonya

  • fejenként 3 db nagyobb burgonya
  • igazi vaj / kacsazsír
  • fizetésnapokon tejföl, paradicsom, fizetésemelést követően + túró
A sütőt előmelegítjük, kb 180-200 fokra, majd a krumplikat berakjuk a rácsra - úgy, ahogy Isten megteremtette őket. Ha nagyon sárosak, egy picit le lehet mosni. Sütőtől függően kb. 35-45 percig kell sütni. Amikor már könnyen belemegy a kés, na akkor vannak készen :-). A krumpliszemeket óvatosan kiszedegetjük a sütőből, és jól bebugyoláljuk konyharuhába. Erre azért van szükség egy olyan 5-8 percig, mert "bepállnak" a krumplik és gyönyörűen, vékonyan le lehet húzni a héjukat. A meleg, meghámozott burgonyákat célszerű gerezdekre vágni, és mindegyik gerezdre egy-egy apró darabka vajat helyezni, amely szépen csúszkálva olvadásnak indul, csillogó-szaftossá festve maga mögött a burgonyafalatkákat... Helyettesíthető igazi kacsazsírral, akkor teljesen más ízvilággal ismerkedhetünk meg. A vajas cikkekre kevés sót szórunk és már fogyaszthatjuk is.
Ételünket turbózhatjuk különböző extrákkal is:
cikkekre vágott paradicsommal, tejföllel - esetleg készíthető mér mindenféle mártogatós, pl. túrót összeturmixolhatunk tejföllel, hogy jó krémes legyen, sózhatjuk, kevés snidlinggel is megszórhatjuk. Túró helyett használhatunk juhtúrót is, ezesetben kicsit pikánsabb, sósabb lesz a mártogatósunk.

2 komment

Címkék: főzőcske

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr916034570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beb 2012.03.15. 17:17:57

Nagyon szeretem! Mondjuk mi kacsatepertőhöz ettük mindig gyerekkoromban. (Voltak kacsáink.) A friss, langyos zsírral locsoltuk meg a krumplit. Mert apa úgy szerette... Nem ettem, mióta nincs apu, aztán karácsony után nagyanyámnál voltunk a Zemberrel és ezt tett elénk. (Zuram sose ette még így, de nagyon bejött neki.) Én meg, hát a könnyeimmel küzdöttem... Eldöntöttem, hogy bizony Rebekának is így fogom készíteni a kacsatöpörtyűt, h ha nem is ismerte, de erről a klassz ételről eszébe jusson a nagypapája.

Lublin_ 2012.03.15. 17:44:24

Oh, ez nagyon megható! szerintem is, mindenképp ismertesd meg Bekivel, nagyon finom és egészséges is! Ráadásul Neked még kapcsolódik hozzá egy intim-szomorú emléked is. És köszönöm, hogy megosztottad!
süti beállítások módosítása