HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

négynapos - part two

2012.03.25. 15:03 Lublin

A négynapos végül nem teljesen úgy sikerült, mint ahogy elterveztük, de azért így is sokmindent sikerült megvalósítanunk belőle. L. meggyógyult, így a csütörtöki gyereklátogatást kellett csak kihúznunk a listáról. Pénteken már főztem L. barátainak paradicsommal és hagymával rakott halat, őmagának pedig héjában sült krumplit kímélő ételként, és egész délután Catanoztunk :-) Szombaton sajnos nem sikerült úgy indulnunk, mint szerettük volna, de azért bejutottunk a városba, találkoztunk D. szüleivel és átvettem tőlük egy csomagot, amit pár nappal később át is adtam a címzettnek egy másik fővárosban. Aztán sétáltunk egyet és elmentünk a nyers étterembe.

A NYERS étterembe már régóta készültünk, ugyanis még az ősszel elkapott a zöld turmix - nyers zöldség-láz és szerencsére most végre úgy alakult, hogy el is tudtunk menni. Az éttermet mindenkinek ajánlom, persze előtte nem árt néhány dologra felkészülni.Itt TÉNYLEG minden nyers! Engem - és mikor falatozás közben erről beszélgettünk, kiderült, h L.-t is - picit megtévesztett az étlepon szereplő ételek elnevezése. Ugyanis hagyományos ételekre utalnak, amiket szeretek és amiknek ismerem és imádom az ízét, ezért - szerintem - ez egyfajta elvárást /előítéletet gerjeszt. Nálam sajnos. De haladjunk sorban. A Nyugatitól sétáltunk egyet, és a gyönyörű napsütésben minden bajunkról sikerült megfeledkeznünk :-) Imádom Pestet, szeretem a hangulatát és az épületeit, szeretek itt lenni, sétálni, programokon részt venni, stb. Megérkeztünk az étterem lejáratához, és már beléptünkkor egy "Asztaaaa!" - így jellemezhető legjobban, amit kihoztak a kis pincehelyiségből! Le a kalappal, nagyon hangulatos-barátságos az egész étterem. A pultban álló lány NAGYON-NAGYON kedves és figyelmes, minden ételről mesélt vmit, majd felajánlotta, hogy olyan főétel-tálat kreál nekünk, amelyik mindegyik ételből tartalmaz egy kóstolónyi adagot. Először turmix-szal kezdtünk, én egy zöld színű gyömbéres-banános verziót választottam, L. pedig az almás-céklásat. Amíg a kis asztalnál vártuk a főételeket alaposan szétnéztünk. Nos, nekem nagyon tetszett a befőttesüveg-lámpatest, a drapériával lágy-ívesre változtatott belső tér, a durva szövettel bevont polc - gyakorlatilag minden :-) Az ígéretes ételnevek gyakorlatilag reszelt zöldségeket jelentettek. Ez pici csalódást okozott, pedig ha végiggondoljuk kb. pontosan erre számíthattunk. Az ételek kulcsát a különféle, nagyon finom öntetek adják. Nekünk legjobban a "tojásízű" jött be :-) A székelykáposzta gyakorlatilag pirospaprikával megszórt, kevés olajjal locsolt savanyúkáposzta volt, az extra a napraforgótejföl volt rajta. Nekem nagyon ízlett!! Volt olyan étel, ami kevésbé, volt olyan (cukkínibe tekert avokádókrém) ami csillagos ötöst kapott. Nagyon ízlett az aszalt-áztatott-préselt magvakból álló fasírt-kenyér, vagy nem is tudom mindek nevezzem :-) El tudom képzelni, hogy ezzel kiváltom a lisztes kenyeret (amit egyébként csak nagyon ritkán veszek, akkor is többnyire L. miatt). Ami viszont abszolút meggyőzött minket, az a desszertkínálat. Lágy máktejet ittam, L. pedig kipróbálta az almás-fahéjas és a csokis sütit is. Természetesen ezek is nyers, max. áztatott alapanyagokból készültek. És félelmetesen finomak!!! Már a desszertnél tartottunk, amikor megjelent a tulaj, odajött hozzánk, kedvesen elbeszélgetett velünk, felvilágosított az egyes hozzávalókról, azok élettani hatásáról (pl. a csokitorta egyik főbb alapanyaga az útifű maghéj).

A zöldségek nagyon sokszor puffasztanak, felfújnak, itt semmi ilyesmi nem történt, pedig az ételek alapjának döntő részét káposzta alkotta! Fogalmam sincs, de valószínű, hogy mindez az öntetek, a tudatosan összeválogatott fűszereknek köszönhető, mindenesetre ez is egy említésre méltó pozitívum. Hmm, lehet az étterem megérdemelt volna egy külön bejegyzést... :-)

Vacsi után moziba mentünk - mintha elsőrandisok lennénk :-) hááát, a Krízispont részemről hanyagolható film, bár ez azért van, mert nem látom át és nem is értem ezt a bank(ár)-dolgot. L. élvezte, szóval azért megérte :-)

Vasárnap pedig mentünk egy rövid szakaszt a Kéktúrán, és megszereztem az első pecsétet :-) Sajnálom, hogy nem jutottunk messzebbre, de majd legközelebb! És azért így is sok szép fotó készült! :-))

Szólj hozzá!

Címkék: kikapcs pasizok

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr436034568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása