csirkedarabok fincsi sajtszószban:
- 65 dkg apróra vágott csirkehús
- 3 közepes fej hagyma
- 1 ek olaj
- 3 szelet karaván sajt
- 1 szelet pannónia sajt (hanyagolható)
- 4 ek tejföl
- fűszerek (lestyán, majoranna, oregano, só, fehérbors)
- 1/2 bögre víz
A csirkehúst viszonylag apróra vágtam (nyesedék, ofkorz), az aranybarnára pirított, fűszerezett hagymára halmoztam, és lepirítottam. A sajtokat apróra vágtam (nem volt kedvem reszelőt mosni), hozzáadtam, addig kevertem a cuccot, míg felolvadtak (ja, a karavánsajt füstös héját elfelejtettem leenni, így kiszedegettem közben), majd tejföl végül víz került a serpenyőbe. Kb 10 percig jól összefőztem mindent és kész is. A hagyma és a sajt bőven elegendő sűrűséget ad a szósznak, nem kell liszt bele.Nagyonfincsi!!
Köretként most zöldséges rizst készítettem (lásd alább!).