HTML

Zycie po Lublinie

Friss topikok

  • coligny: Szia! Igaz nem rég találtam rá erre a blogodra, de szívesen olvasnám tovább, ha megadnád a címét a... (2013.02.06. 16:59)
  • skyppy: Boldog, Békés ünnepeket kívánok neked!:-) (2012.12.24. 14:24) blogszülinap
  • csory: sok sikert a hideg északon! remélem megtaláljátok ott amit kerestek ;):) (2012.08.28. 21:07) ..elmegyek...
  • beb: Ehh, ezek a költözések... Hümm! Remélem, h lesz társ a lány mellé! (2012.08.07. 22:02) Festés után
  • lublin: igen, lassan pont úgy fog kinézni, amilyennek megálmodtam...! és addigra itt is hagyom :-) (2012.08.07. 06:25) Felújításilag

Címkék

13 (1) balaton (1) barátok (28) Bihar (1) Biskupin (3) coelho (2) család (5) debrecen (2) Egrivár (1) egyetem (25) esküvő (1) felújítás (6) film (6) fogyókúra (11) főzőcske (62) halál (4) humor (21) kép (91) kikapcs (52) kint (29) költözés (6) könyv (2) Krakkó (5) Lakás (21) Lelkem (1) lengyelek (40) Lublin (66) Madrid (3) mexikó (27) mozi (2) műköröm (2) munka (119) munkaM (1) Nałęczów (10) netfüggés (40) norvégia (24) nosztalgia (1) nyaff (32) nyaralás (3) ótó (1) otthon (27) para (1) párizs (2) pasizok (69) PMS (19) ruha (2) szaporodás (1) szőke (1) tél (7) temető (1) utazás (89) vizsga (5) vizsgák (3) zene (5) zokni (1) Címkefelhő

ropogós csirkeszárnyak III.

2011.10.18. 20:20 Lublin

Az eset annyira feldühített - mármint hogy nem tudok ropogós csirkeszárnyakat tenni az asztalra vacsora gyanánt, hogy lerohantam a piacra, épp zárás előtt és beszereztem 1 kg csirkeszárnyat. Nos, úgy saccolom ez még 3 próbálkozásra elegendő, és hátha rájövök a titokra. Közvéleménykutatást is végeztem, mely főleg a hőfok-időtartam arany aránypárra terjedt ki, végül arra jutottam, hogy a pácban hagyom a 3-felé szabdalt csirkeszárnyakat. Rendesek voltak, és majd' 24 órát töltöttek a finom pácban, majd a rácsos tepsim rácsain csutkára tekert lángon kerek 1 órát sültek (az első 20 percben alufólia alatt). A tepsit beáztattam... A végeredmény...?

Nos a legvastagabb része a szárnyaknak az enyhén pirult lett. 

A középső része a szárnyaknak aranybarnára sült, rajtuk a bőr helyenként ropogóssá vált, helyenként azonban nyúlós maradt. Hogy ezt hogyan csinálta, mikor az egész mindössze néhány cm2, fogalmam sincs.

A szárnyak hegyes része, AZ A RÉSZ amit a legjobban imádok, nos az konkrétan szénné égett... Ergo ropogós lett az, csak bűnkeserű. Ehh, keserű méz...

Szóval, nem adom fel...!!

5 komment

Címkék: főzőcske

A bejegyzés trackback címe:

https://wlublinie.blog.hu/api/trackback/id/tr456034606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beb 2011.10.18. 22:12:34

Remélem, h negyedik nekifutásra összejön! (Még jó, h a párod vega - remélem, jól emlékszem!)

lublin 2011.10.18. 22:51:36

igen, őt nem érinti ez a mizéria :-))

skyppy 2011.10.19. 04:34:27

én mindig sütő zacskóban csinálom, egyrészt, abban megpárolódik hamarabb, és amikor puha levágom róla és úgy sütöm ropogósra...és akkor már sűrűbben is nézek rá, mert nem sok idő kell hozzá....:-)) maradt még csirkeszárnyad?:-)))

lublin 2011.10.19. 05:43:22

Még egy adagnyi :-) Köszi a tippet, ki fogom próbálni :-)

anna parázs 2011.10.20. 16:54:27

kezdem megkívánni a csirkeszárnyat :)
süti beállítások módosítása